Arkistojen kätköistä: Livelähetys

Aivan hulluna ideana 2017 toteutettiin lähes neljän tunnin teknolivelähetys yhdessä Meltdown Deejayn ja Visualmakers Playroomin kanssa pienestä UG luolasta maan alta.

Livessä oli kaksi kovaa dj settiä: Dj Matlåck ja Dj Kenth. Timanttiset teknolivet nykäisivät suorana narulle Vesa-Matti Kivioja and Kollektiv Jurmo.

Dj-setit kuvattiin greenscreeniä vasten ja ne syvättiin niin, että grafiikat näyttivät pyörivän soittajien taustalla. Eli siis videokuvan tausta vaihdettiin lennossa samaan malliin kuin suuremmissa Hollywood-tuotannoissa. Tällä kertaa ilman mitään budjettia. Kamerat ja laitteet oli raavittu kasaan porukan komeroista ja niistä puristettiin irti aivan maksimaaliset ominaisuudet.

Live-esityksissä valoja pyöritti Meltdown Deejayn kova konkari Jyrki Lappalainen, mutta muutoin musiikin ulkopuoliset tekniikat oli kaikki Mildlifen ja Playroomin käsialaa. Live-esityksissä oli käytössä monikameraleikkaus ja -ohjaus. Kuvaa efektoitiin lennosta vj-ohjelmassa. Jälkeenpäin ajateltuna on täysin käsittämätöntä, että yksi läppäri jotenkin kummallisesti onnistui pitämään lähetyksen pystyssä kokonaiset neljä tuntia. Hetkittäin netti meinasi hiipua, välillä koneesta alkoi loppua potku, mutta säikähdyksistä huolimatta lähetys ei mennyt nurin. Vieressä puhalsi pieni pöytätuuletin kun Dj Kentsun upeat graffat meinasivat vilistä turhan villisti.

Tää projekti pomppasi nyt vastaan kun kaikenlaiset netin livelähetykset ovat tällä hetkellä liikkumisrajoitusten takia kuuminta hottia. Huikeat numerot on myös lähetys tavoittanut. Huhtikuussa 2020 statistiikka näyttää, että yli 16 000 katsojaa on saavutettu, katselukertoja lähemmäs 6000 kappaletta ja lähetys on jaettu melkein 30 kertaa.

Jos muuten sattuu kaipaamaan striimauspalvelua, niin näitähän järjestyy. Nykyisin saa tuhdimmalla kalustolla tehtyä toteutusta ja backup järjestelmätkin varataan aina mukaan. Jännittävää puuhaa tuo livelähetys on aina silti.

Tsekkaa tästä linkistä tai tästä alta täyspitkänä koko lähetys.